Da li su pornići štetni za gledanje?

Jesu li pornići štetni za gledanje? Postoje znanstveni dokazi da gledanje pornića izaziva ovisnost i povećava socijalnu tjeskobu, smanjuje samopouzdanje i uništava erekciju i libido. Internet pornići su najgori. Gledanje filmova kao što su pornići izlučuje dopamin i ide na istu rutu u mozgu kao i ostale vrste ovisnosti kao što su heroin, kokain, kockanje itd. Da li pornići što se više gledaju, traže još više stimulacije i tako su potrebniji sve jači i jači pornići. Pretjerivanje s njihovim gledanjem će svakako biti štetno kao i sa pretjerivanjem bilo čega što radite u životu.

Teško je zamisliti ovo, zar ne? Da li sve ovo može dovesti do situacije da kada pred sobom imate pravi komad mesa, a ušli ste u svijet gledanja filmova kakvi su pornići, da vam se neće dignut? Možda je sve pitanje emocijalne ispunjenosti koja može dovesti da vam se ne diže u trenutku kada treba doći do seksa. Iskustva onih koji gledaju filmove kakvi su pornići, kažu da gledanjem takvih filmova dolazi do ubijanja seksualne želje, neki to poistovjećuju osjećajem kao da su ostarili. Jako je bitno da postoji želja kako bi došlo do seksualne akcije.

Savjet za sve one koji pretjeruju s gledanjem pornića i koji im nadomješta seks iz stvarnog života je da smanje gledanje filmova kakvi su pornići i da se bace na vježbanje, na se kvalitní hrane, da zaobilaze stres, i kada se testosteron vine u visine tada će opet bit oni stari i postati seksualni strojevi.